02 AprIranskt bröllop

Jag var för ungefär en vecka sedan på ett iranskt bröllop. Det var sannerligen helt galet. Jag är själv helsvensk, så jag kan ingen persiska, men det var min kompis som gifte sig. Det var så himla kul, alla var mycket uppklädda och utsmyckade. Speciellt kvinnorna. Min väns mamma var helt utom sig av stolthet, hon gifte sig med en läkare så det kanske hade något med saken att göra. Eller så var hon helt enkelt stolt över att hennes vackra dotter hade hittat sin livs kärlek. Kyrkan var enormt välutsmyckad och hela cermonin var mycket vacker. Det roligaste med detta bröllop var dock efterfesten, den ägde rum i en festvåning nacka . Om det är något iranier vet hur man gör så är det att festa, alla var så glada och även de allra äldsta dansade hela natten. Jag kunde knappt hålla tempot med min väns mormor. När jag kom hem övade jag snabbt på min pers-dans innan jag gick och la mig.

Leave a Reply